Hasznos tanácsok, cikkek

Egy fejvadász tanácsai - a hatékony álláskeresés

Hogyan viselkedjünk állásinterjún? Kérdezzünk vagy csupán válaszoljunk? A visszafogottság vagy a nyitottság az előnyös? – Mindezekről Vancsa Istvánnal, az A-Credit 2000 Tanácsadó és Szolgáltató Kft. vezetőjével beszélgettünk.


Hogyan javítható a munkahelyi hangulat?

A szervezet hétköznapjait és eredményeit döntően befolyásoló nyomott, kiábrándult, vagy akár feszültséget rejtő általános munkavállalói hangulat gyakran igényel vezetői beavatkozást, vagy szükségessé teheti komplexebb szervezetfejlesztési eszközök bevetését is.


A hozzáadott érték

Minden vállalkozás értéket termel: az általa elérhető erőforrásokat, anyagokat, energiát, tudást valamilyen új, a piacon értékesíthető termékké vagy szolgáltatássá alakít. A vállalkozásban elvégzett munkával a gyakorlatban a vállalkozás értéket ad hozzá a számára elérhető erőforrásokhoz.


XXI. századi HR-kihívások

A HR-menedzsment területén új, izgalmas szakértői elemzés jelent meg, amely a felsővezetők és a HR-szakma számára egyaránt hasznos útmutató.

A kiskönyvből számszerű összefüggéseken keresztül válik világossá, miként értékelődött fel a humán menedzsment szerepe az üzleti sikerben, miből kell állnia a XXI. századi vezetői eszköztárnak és mi a TOP 3 magyar vezetői buktató.


Hogyan írjunk jó önéletrajzot?

Egy jól megírt önéletrajz belépőkártya lehet az Ön által kiválasztott céghez. Ezt a dokumentumot gyakran csak CV-nek nevezik, ami a latin curriculum vitae kifejezésből ered. Egybefoglalja az összes személyes adatát, valamint a szakmai életben elért sikereit és azokat az előnyöket, amelyeket Ön tud nyújtani a konkurens jelentkezőkkel szemben.


Hasznos linkek

HR magazin online
Szakmai cikkek
HR és Pszichológia
Személyiségteszt
Online tesztek
Europass motivációs levél