A kiválasztás folyamata

Kedves Regisztráló Partnerünk!

Az A-Credit 2000 Kft-nél minden kolléga azért dolgozik, hogy az álláskeresőket végig támogassák az úton, amíg a tökéletes munkahelyet megtalálják. Tudjuk, hogy ez a keresési folyamat rengeteg stresszel jár, és aki ma Magyarországon munkát keres, nincs egyszerű helyzetben. Éppen ezért, szeretnénk Önnek segíteni, levenni néhány terhet a válláról. Fontosnak tartjuk, hogy Ön pontosan tudja, hogyan tudunk a segítségére lenni ebben a folyamatban, és miért fordulhat elő, hogy nekünk a legfontosabb a személyre szabott segítség, Ön néha mégis irreleváns ajánlatokat kap.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! 

Ismerje meg kiválasztási folyamatunk minden apró részletét, és hogy kollégáink hogyan is segítik az ön álláskeresését. Szeretnénk, ha Ön pontosan tisztába lenne azzal, hogyan zajlanak cégünknél a kiválasztási folyamatok. A munkakeresés és az abban való segítség bizalmas folyamat, ezért fontosnak tartjuk, hogy Ön pontosan tudja, mi történik pályázati anyagával, amikor kapcsolatba lép velünk. A honlapon való regisztrációkor a részletes adatlap kitöltése az első és legfontosabb mozzanat, amikor kapcsolatba lép cégünkkel. Az itt megadott adatok alapján tudjuk, milyen típusú állást keres, milyen szakmai tapasztalatai vannak, milyen a nyelvtudása, milyen szakterületen képzeli el a jövőjét. Ezek az adatok a legfontosabb támpontok, amelyek alapján Ön később állásajánlatokat fog kapni tőlünk.   

Nem megfelelő állásajánlat?

Havi szinten, akár több mint száz új regisztráció is érkezik hozzánk, ami igen nagy szám. Amikor Önnek a regisztrációja után állásajánlatokat küldünk, az egy automatikus folyamat. Rendszerünk az Ön által megadott adatok alapján kulcsszavakra szűrést végez. Ha talál egy adott pozíció elvárásaival egyezést, e-mailben értesíti Önt. Sajnos az automatizált folyamat miatt, néha előfordul, hogy olyan lehetőségről tájékoztatjuk, amely nem vág a fő profiljába, de a rendszer talált az anyagában egy olyan kulcsszót, amely alapján mégis hozzárendelte a pozícióhoz.   

Visszajelzés 

Amikor Ön egy e-mailben kapott, vagy a honlapunkon talált lehetőséget megpályáz, rendszerünk hozzárendeli anyagát az adott pozícióhoz.  Kollégáink ekkor találkoznak először az önéletrajzával, amit összevetnek az ügyfelünk által kínált pozíció betöltéséhez szükséges feltételekkel. Ezek alapján eldöntik, hogy szakmai tapasztalatai, nyelvtudása, bérigénye és egyéb elképzelései alapján tudja-e folytatni Önnel a kiválasztási folyamatot. Tudjuk, hogy ma a munkaerőpiacon, ami az állások megpályázását illeti, az egyik legnagyobb probléma, hogy a jelöltek nem kapnak visszajelzést pályázatuk státuszáról. Nekünk a legfontosabb, hogy ha rajtunk keresztül pályázott meg egy pozíciót, minden esetben tudassuk Önnel, hogy jelentkezése célba ért-e, illetve milyen státuszban van anyaga. Egy-egy álláslehetőséget gyakran több százan megpályáznak, ezért kollégáink sajnos nem tudnak személyre szólóan, egyesével válaszolni mindenkinek az elutasításról. Ez egy automatizált üzenet, ami sokszor személytelennek tűnhet, de a legfontosabb, hogy Ön minél gyorsabban értesüljön arról, hogy elutasításra kerül-e anyaga, ezért ez a megoldás a leghatékonyabb.  Amennyiben kollégánk úgy ítéli meg, hogy anyaga alapján megfelelő a pozíció betöltésére, két dolog történhet. Ha az ügyfelünk csak annyit kért tőlünk, hogy szűrjük meg a jelentkezőket, és akiket megfelelőnek ítélünk, továbbítsuk felé, Ön e-mailben üzenetet kap arról, hogy anyagát az ügyfél felé továbbítottuk. Innentől kezdve megbízónkon múlik, hogy felveszi-e Önnel a kapcsolatot, behívja -e személyes interjúra, a mi feladatunk véget ért.  Ha megbízásunk nem csak a pályázati anyagok előszűrésére szólt, és anyaga alapján alkalmasnak találjuk egy pozícióra, kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, amikor a valóban személyre szabott, egyéni fejvadász munka kezdődik.  Az elutasítás indoklása az imént már említett okok miatt nem egyszerű, de telefonon szívesen megválaszoljuk, mi miatt született elutasító döntés. 

Hogy biztosan ne érjék meglepetések

Engedje meg, hogy leírjak Önnek néhány jó tanácsot, amit betartva, ritkábban fog előfordulni, hogy nemleges választ kap. Munkánk során gyakran tapasztaljuk, hogy a jelöltek számukra teljesen irreleváns álláslehetőségeket pályáznak meg. Mindenképp javasoljuk, hogy amikor úgy ítéli meg, érdekes lehet Ön számára egy lehetőség, minden egyes apró részletét figyelmesen olvassa el, különös tekintettel az elvárásokra. Ha ezek közül valamelyiknek nem tud eleget tenni, szinte biztosan állíthatjuk, hogy nem kerül majd kiválasztásra anyaga. Gyakran előfordul az is, hogy az önéletrajzban nincsenek feltüntetve olyan kulcsfontosságú pontok, amelyekből a kollégánk el tudná dönteni, alkalmas-e Ön a pozíció betöltésére. Javasoljuk, hogy ne egy sablon önéletrajzzal pályázzon minden állást. Érdemes mindig az adott lehetőség elvárásait kielégítő tapasztalatát kidomborítani mind az önéletrajzába, mind a motivációs levelében, hisz ez a kettő az, ami alapján kollégánk döntést tud hozni. Legyen őszinte!  Ha nem beszél biztosan középfokon angolul, inkább ne írja be az önéletrajzába, a kiválasztás során a telefonos, vagy személyes interjún kiderül a valóság.  Bízunk benne, hogy rálátást kapott arra, hogyan történnek a munkafolyamatok.

Ha maradtak még kérdései, vagy konkrétan egy pozícióval kapcsolatban szeretne többet tudni, esetleg javaslata van, állunk szíves rendelkezésére az alábbi telefonszámon és e-mail címen.

Kapcsolat

Vancsa István
ügyvezető igazgató

+36 30 963-8202


Takács Adrienn
vezető tanácsadó
Kóger Klaudia
toborzási specialista


8000- Székesfehérvár, Budai út 9-11. I/107. Trade Center

Tel/fax: +36 22 390-136
Tel: +36 22 501-705
e-mail: acredit@jobmax.hu
Webpage: www.jobmax.hu